Ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης των εργαζομένων στα Νοσοκομεία

Μαζικές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις γίνονται τις τελευταίες
μέρες στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Στις συγκεντρώσεις αυτές οι εργαζόμενοι δείχνουν
αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μην δώσουν πλέον κα την τελευταία ρανίδα από
το αίμα τους εξαιτίας των βάρβαρων μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν δεν αντιδράσουν η Κυβέρνηση, η τρόικα και οι λοιποί συγγενείς ΝΔ ΛΑΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ μέσω των μνημονίων θα γκρεμίσουν κάθε εργατική και κοινωνική κατάκτηση.

Μόνο σήμερα στην Αθήνα από όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά υπήρξαν αρκετές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις σε διάφορα Νοσοκομεία.

Απ’ το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην είσοδο του Λαϊκού νοσοκομείου καταδίκης των κυβερνητικών μέτρων. Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες μαζική γενική συνέλευση, πρωτόγνωρη για το χώρο του Νοσοκομείου.

Επίσης πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων στον Αγ Σάββα και πορεία στην Α ΥΠΕ. Η αγωνιστική κινητοποίηση οδήγησε και σε ανάκληση των δικαστικών παρεμβάσεων σε βάρος του Σωματείου των εργαζομένων από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Η κινητοποίηση αυτή έρχεται σε συνέχεια τοπικών δράσεων και κινητοποιήσεων.

Επίσης στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα μαζική Γενική συνέλευση για την οργάνωση των κινητοποιήσεων και τοπικών δράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντίστοιχες συγκεντρώσεις και τοπικές δράσεις γίνονται και σε άλλα Νοσοκομεία όπως το Σωτηρία, το Αγία Όλγα, το Γενικό Κρατικό της Αθήνας.

Η αυριανή συγκέντρωση έξω από το Υπ Υγείας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μαζική και να αποτελέσει το έναυσμα ενός γενικότερου ξεσηκωμού στο χώρο της Υγείας πρόνοιας.