Ξεσπιτώνουν γιατρούς Κέντρων Υγείας μέσα στα Χριστούγεννα! Μετακινήσεις εξπρές! Δείτε το Έγγραφο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Τα κενά στα νοσοκομεία και τις διάφορες μονάδες υγείας επιχειρεί με… μπαλώματα να καλύψει το υπουργείο Υγείας μετακινώντας άρον άρον γιατρούς μέσα στα Χριστούγεννα. 

Πατέντες κάθε λογής για να καλύψει τα …ακάλυπτα κενά στα νοσοκομεία και ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά, εφευρίσκει για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας και ο Μάκης Βορίδης όπως αποκαλύπτει τοhealthreport.gr. Αποτέλεσμα είναι να ξεσπιτώνονται γιατροί μέσα στα Χριστούγεννα για να καλύψουν τις …τρύπες. 

Προσλήψεις δε γίνονται παρότι διαφημίζονται κάθε λίγο και λιγάκι, με συνέπεια να μετακινούνται με διαδικασίες εξπρές γιατροί από Κέντρα Υγείας για να καλύψουν τα κενά την περίοδο των Χριστουγέννων στα απομακρυσμένα νησιά. 

Έξαλλο είναι για άλλη μια φορά το προσωπικό και οι κάτοικοι της Σαλαμίνας καθώς η νέα έμπνευση προβλέπει μετακίνηση γιατρού από το Κέντρο Υγείας της περιοχής στους Λειψούς για την περίοδο των εορτών. 

Ειδικότερα όπως αναφέρει η απόφαση του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ:

«Αποφασίζουμε τη µετακίνηση του Επικουρικού Ιατρού Γενικής Ιατρικής του Περιφερειακού Ιατρείου ∆ικαστικού Μεγάρου Πειραιά του Π.Ε.∆.Υ. – Κ.Υ. Σαλαµίνας, στο Π.Ε.∆.Υ. – Π.Π.Ι. Λειψών, για κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών, από 10 έως και

30/12/2014.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστηµα το Π.Ι. ∆ικαστικού Μεγάρου Πειραιά θα καλυφθεί από τον

∆ιευθυντή Γενικής Ιατρικής του Π.Ε.∆.Υ. – Κ.Υ. Σαλαµίνας.

Τα έξοδα µετακίνησης, παραµονής και εκτός έδρας αποζηµίωσης του ιατρού θα

καλυφθούν από το Κρατικό Θεραπευτήριο – Κέντρο Υγείας Λέρου».  

Να σημειωθεί ότι ανάλογα φαινόμενα και πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας είχαν καταγραφεί και πριν λίγο καιρό αλλά με την παρέμβαση και αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) οι αποφάσεις πάγωσαν.