ΥΓΕΙΑ Μετ’ εμποδίων οι εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία

Με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης συναντώνται στις 11 σήμερα το πρωί οι νοσοκομειακοί γιατροί της πόλης, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τις εφημερίες των νοσοκομείων και τους κινδύνους που εγκυμονούνται για τους ασθενείς.

 

Με εθελοντές γιατρούς συνεχίζουν να βγαίνουν οι εφημερίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Χθες, στο Ιπποκράτειο, το οποίο είχε γενική εφημερία, η ΜΕΘ, το χειρουργικό, το αναισθησιολογικό, το μικροβιολογικό και το αιματολογικό τμήμα λειτούργησαν με γιατρούς που εφημέρευσαν εθελοντικά, προκειμένου να μην κινδυνέψει κάποια ανθρώπινη ζωή.
Ταυτόχρονα, οι γιατροί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης του νοσοκομείου, αναρτώντας πανό και εμποδίζοντας την είσοδο του διοικητή και των εργαζομένων στο κτίριο.

Ακύρωση ιατρείων και χειρουργείων 
Πρόβλημα δημιουργείται στη λειτουργία των νοσοκομείων από την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΙΘ Χρήστο Παπαστεργίου, καθημερινά ακυρώνονται 1.500-2.000 προγραμματισμένα ιατρεία και χειρουργεία, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς σήμερα αρχίζουν επίσχεση οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Παπανικολάου.
Εξάλλου, με χθεσινή απόφασή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος καλεί σε πανελλαδική επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.