Υγειονομικοί σε αναστολή / Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή 39 ατόμων για διαμαρτυρία έξω από το σπίτι Μητσοτάκη

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την είδηση ότι 39 υγειονομικοί σε αναστολή που χθες Πέμπτη συμμετείχαν σε διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού στον Λυκαβηττό, συνελήφθησαν από την αστυνομία ενώ επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Αρχικά πενήντα άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων και τελικά σε 39  απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια και παρακώλυση συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε ο γιατρός Αργύρης Νταλιάνης, που είχε προσαχθεί, ο εισαγγελέας μετέτρεψε την προσαγωγή σε σύλληψη, χαρακτηρίζοντας φαιδρές τις κατηγορίες.

 

Ανδρέας Ξανθός / Να απελευθερωθούν άμεσα οι 39 συλληφθέντες υγειονομικοί

 

Την άμεση απελευθέρωση των 39 υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή και συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητά με δήλωσή του στο Twitter ο Ανδρέας Ξανθός.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι οι σε αναστολή υγειονομικοί θα πρέπει να επιστρέψουν στα νοσοκομεία υπογραμμίζοντας ότι  το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια είναι ιερό και απαραβίαστο.

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Ξανθού: «Η διαμαρτυρία ανθρώπων που είναι σε απόγνωση δεν μπορεί να διώκεται. Το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια είναι ιερό και απαραβίαστο. Να απελευθερωθούν άμεσα οι 39 συλληφθέντες υγειονομικοί και να γυρίσουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ που είναι σε αναστολή».