ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-Δήλωση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Λέγκα σχετικά με τις εφημερίες των γιατρών

   

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Αθήνα, 3 Αυγούστου 2009

   

   

    Δήλωση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Λέγκα σχετικά με τις εφημερίες των γιατρών

   

    Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου για τις εφημερίες των γιατρών, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Λέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

   

    «Οι δαπάνες για εφημερίες των γιατρών εγκρίνονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) κάθε τετράμηνο. Για τον προσδιορισμό των εφημεριών του δευτέρου τετραμήνου του 2009 (Μάιος – Αύγουστος), ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες των νοσοκομείων, αλλά και οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περιόδου, εξαιτίας της «νέας γρίπης».

   

    Οι εφημερίες του μηνός Σεπτεμβρίου, για τις οποίες γίνεται λόγος στον Τύπο, δεν έχουν ακόμη εγκριθεί. Θα εγκριθούν, αφού ληφθούν υπόψη και οι εξελίξεις στο θέμα της «νέας γρίπης», στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της νόσου.

   

    Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η επιπλέον δαπάνη για το νέο μισθολόγιο των γιατρών και των εφημεριών, λόγω της αύξησης του ωρομισθίου, θα πλησιάσει εφέτος τα 300 εκατ. ευρώ, γεγονός που δηλώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης».