Υπ. Υγείας: ανάκληση υπουργικών αποφάσεων για τη διοίκηση του ΠΙΣ

της Παναγιώτας Καρλατήρα

 

«Επανατοποθετείται» με απόφαση της υπουργού Υγείας κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) το οποίο είχε «παυθεί» με απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου. Έτσι, επικεφαλής του ΠΙΣ θα είναι εφεξής ο εκλεγμένος πρόεδρος κ. Μανόλης Καλοκαιρινός –μέχρι τώρα τη θέση του προέδρου της διορισμένης διοικούσας επιτροπής κατείχε η κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, η υπουργός λαμβάνοντας υπόψη της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που ακύρωνε την υπουργική απόφαση της 20ης Μαρτίου 2009 -προέβλεπε την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ- υπέγραψε απόφαση με την οποία διαπιστώνει ότι νομίμως συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ του Συλλόγου μετά τις σχετικές αρχαιρεσίες των μελών του της 7

ης

Μαρτίου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΙΣ είχε εκλεγεί τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο οι αρχαιρεσίες είχαν… αναδείξει τις εσωκομματικές διαφωνίες των υποψηφίων που πρόσκεινταν στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, η  παράταξη ΔΗΚΙ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ  -πρόσκειται στη ΝΔ-  εμφανίστηκε με δύο υποψηφίους, έναν «επίσημο» και έναν «αντάρτη». Ο επίσημος υποψήφιος κ. Μιχάλης Βλασταράκος πλειοψήφησε στις εκλογές, αλλά στη θέση του προέδρου του ΔΣ εξελέγη, έχοντας τη στήριξη και των άλλων παρατάξεων, ο «αντάρτης» κ. Μανόλης Καλοκαιρινός  – πρόεδρος επί σειρά δεκαετιών στον ΠΙΣ.

Ωστόσο, ο κ. Βλασταράκος ζήτησε με επιστολή του από τον προηγούμενο υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο τον διορισμό διοικούσας επιτροπής στον Σύλλογο και την επανάληψη, υπό την… εποπτεία της, των εκλογών. Το αίτημά του έγινε δεκτό. Τα μέλη του καθαιρεθέντος διοικητικού συμβουλίου προσέφυγαν στο ΣτΕ και δικαιώθηκαν.