ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ- Ανακοίνωση ΥΥΚΑ γιατο άνοιγμα των σχολείων κατά τη νέα σχολική περίοδο.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Τηλ. 210.5205291-210.5200738

   

   

    Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    Από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου, η ακόλουθη ανακοίνωση:

   

    «Σύμφωνα με την εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου για την πανδημία, η οποία υιοθετήθηκε καταρχήν από τη συνάντηση των Γενικών Γραμματέων την προηγούμενη εβδομάδα, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ημερομηνία που προβλέπεται.

   

    Ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας διαμέσου του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, θα παρακολουθούν με ειδικό σύστημα επικοινωνίας την καθημερινότητα των μαθητών στα σχολεία και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα σε ένα σχολείο είναι πολύ πιθανόν, εφόσον αιτιολογείται και επιστημονικά, να κλείσει το σχολείο για ένα μικρό διάστημα αλλά ενδεχομένως και άλλα σχολεία στην ίδια περιοχή.

   

    Στόχος μας είναι να καθυστερήσουμε όσο είναι δυνατόν την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας και τούτο διότι, δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα δοθούν οι άδειες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να χρησιμοποιήσουμε τα εμβόλια.

   

    Σημειώνω ότι τα σχολεία αποτελούν σύμφωνα και με τις διεθνείς οδηγίες δεξαμενές για τη διάδοση του ιού στην κοινότητα. Τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις έχουν θέσει σε ενισχυμένη επιφυλακή τα συστήματά τους, ενόψει της σχολικής περιόδου».