ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ “ΛΑΪΚΟ”.

p>   

    Γραφείο Τύπου

    Τηλ : 210 5205291

   

   

   

    Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2009

   

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Στις 24-11-2009 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό» ότι του επιδόθηκε κατασχετήριο ύψους 2,5 εκ. ευρώ από την εταιρεία OCTAPΗΑRMA Hellas S.A, καθώς και ότι η ως άνω εταιρεία προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση λογαριασμών του νοσοκομείου στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς.

   

    Επειδή ο λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας αφορούσε και μισθοδοσία προσωπικού έγιναν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου άμεσες ενέργειες- επαφές τόσο με τον Υποδιοικητή της Εθνικής όσο και με το Νομικό Σύμβουλο της εταιρείας για την άμεση ρύθμιση του ζητήματος. Παράλληλα ενημερώθηκαν η ΑΔΕΔΥ , η ΠΟΕΔΗΝ, ο Διοικητής του νοσοκομείου και το Σωματείο Εργαζομένων.

   

    Σήμερα στις 12: 00 η Εθνική Τράπεζα ενημέρωσε το Υπουργείο ότι αποδέσμευσε τον εν λόγω λογαριασμό του νοσοκομείου αφού η εταιρεία κατέθεσε εξώδικη δήλωση παραίτησης από την διαδικασία κατάσχεσης .

   

    Όπως έχει ανακοινωθεί έχει ήδη συγκροτηθεί από τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων μέχρι το τέλος του έτους.