Υπ. Υγείας: Δελτίο Τύπου για τον “Αγ. Ανδρέα”

p>ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΕΠΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ

   

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

    (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.)

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Αθήνα, 11 Ιουλίου 2008

   

   

    Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός μεταφοράς κλινικών από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «¶γιος Ανδρέας» στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, μετά την επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κ. Γ.Παπαγεωργίου στην Πάτρα. Είναι σημαντικό ότι μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 και την έναρξη εργασιών για την αποκατάσταση βλαβών τοιχοποιίας στο κεντρικό κτίριο του Γεν. Νοσ. Πατρών «¶γιος Ανδρέας» (εκτιμώμενο πέρας εργασιών έως 15 Σεπτεμβρίου 2008), το σύστημα εφημερίας στην περιοχή της Πάτρας απώλεσε 251 κλίνες, με επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του.

   

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η άριστη συνεργασία των πανεπιστημιακών ιατρών στο Π.Γ.Ν. Πατρών στο Ρίο και των ιατρών του Γ.Ν. Πατρών «¶γιος Ανδρέας», όπως επίσης και η συμβολή των εργαζομένων των δύο Νοσοκομείων (νοσηλευτικού – διοικητικού & τεχνικού προσωπικού) κάτω από τις δύσκολες και έκτακτες συνθήκες συνλειτουργίας την περίοδο αυτή, ξεπερνά διοικητικά και λοιπά λειτουργικά προβλήματα.

   

    Το Υ.Υ.Κ.Α. όπως και οι αρμόδιες Διοικήσεις της Υ.Πε. και των Νοσοκομείων, σε συνεργασία με το Ε.Κ.ΕΠ.Υ., παρακολουθεί καθημερινά την εφαρμογή των ληφθέντων μέτρων και προσαρμόζει τις συνθήκες λειτουργίας του συστήματος ανάλογα με τις ανάγκες του και τις προτεραιότητες με κύριο γνώμονα την ασφάλεια του ασθενούς και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.