ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – Δηλώσεις Υπουργού ΥΥΚΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου με αφορμή δηλώσεις Προέδρου ΠΑΣΟΚ

p> 

   

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Τηλ. 210.5205291-210.5200738

   

   

   

    Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2008

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008, με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα υγείας κα Ανδρούλλα Βασιλείου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

   

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

   

    «Ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται πολύ συχνά το «ΑΤΤΙΚΟΝ» και είναι σε θέση να γνωρίζει, το πώς το παραλάβαμε και που βρίσκεται τώρα.

   

    Και μόνο ότι το παραλάβαμε στο 25% της λειτουργίας του, πριν από τέσσερα χρόνια και μέσα σε δυόμισι χρόνια το πήγαμε στο 93%-94%, είναι μια πρώτη απόδειξη, το πόσο έχει αναβαθμιστεί αυτό το νοσοκομείο.

   

    Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. Αλλά αυτό που δεν είχε γίνει για όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν, έγινε μέσα σε δυόμισι χρόνια.

   

   

   

    Είναι πράγματι το καμάρι μας, έχει εξαίρετο επιστημονικό δυναμικό, ευαισθητοποιημένο και ικανό νοσηλευτικό προσωπικό και παρέχει χρήσιμες υπηρεσίες σε ολόκληρη την Αθήνα, πολλώ δε μάλλον στις δυτικές της συνοικίες. Είναι σε καλό δρόμο. Και η πολιτεία έχει αναλάβει να επιλύσει και όλα τα προβλήματα που απομένουν, με πρώτο εκείνο, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα θέλει περίπου διακόσιους νοσηλευτές να ενισχύουν το προσωπικό.

   

    Γιατί κατά τα άλλα και ικανό αριθμό γιατρών έχει και υποδομές έχει.

   

    Όσον αφορά τις κλίνες. Όταν λέμε συρρίκνωση εννοούμε μάζεμα, δηλαδή κάτι που μικραίνει, για να μην χάνουν οι λέξεις και το νόημά τους. Δεν μπορεί να μικραίνει κάτι, που μέσα σε δυόμισι χρόνια από 250 κλίνες οδήγησε στο να ανοίξουν άλλες 400 και να λειτουργεί σήμερα με 650 κλίνες. Και όπως είπα πρωτύτερα, να έχουμε ξεκινήσει από το 25% και να έχουμε φθάσει κοντά στο 95%.

   

    Συνεπώς, η κριτική που άσκησε ο κ. Παπανδρέου, δεν είναι τίποτε λιγότερο ή περισσότερο, παρά η αντιπολίτευση ως αυτοσκοπός. Η υπόθεση της υγείας όμως, είναι εθνική. Έτσι την αντιλαμβανόμαστε εμείς. Αναγνωρίζουμε το τι καλό έγινε στο παρελθόν. Ας αναγνωριστεί το όποιο καλό γίνεται τώρα και ας ετοιμάσουμε την ελληνική υγεία, για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις, που διαμορφώνονται σε παγκόσμια κλίμακα» .