ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- Συνάντηση Υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου με Εκτελεστική Γραμματεία ΟΕΝΓΕ. Δηλώσεις

p>

Η παρακάτω ανακοίνωση αναρτάται όπως δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 

  ………………………………….. 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Τηλ. 210.5205291-210.5200738

   

   

   

    Αθήνα 6 Νοεμβρίου 2009

   

   

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Υφυπουργός Φώφη Γεννηματά συναντήθηκαν με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ( ΟΕΝΓΕ).

    Μετά τη συνάντηση η Υπουργός και ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Στάθης Τσούκαλος έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

   

    Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων που έχουμε ξεκινήσει με όλους τους φορείς στο χώρο της Υγείας, σήμερα είχαμε τη χαρά να έχουμε μία πολύ ουσιαστική και ενδιαφέρουσα συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ.

    Απ’ την πλευρά μας διαβεβαιώσαμε ότι η ισχυρή προτεραιότητα και δέσμευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να δώσουμε μια νέα πνοή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να στηρίξουμε τα δημόσια νοσοκομεία. Και φυσικά αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει άμεσα με τη στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και με τις αντίστοιχες προσλήψεις που χρειάζεται να γίνουν για να λειτουργήσουν σωστά τα δημόσια νοσοκομεία.

    Αναγνωρίσαμε ότι οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων όπως και οι νοσηλευτές, είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια που με πατριωτισμό, παρά τις αντιξοότητες κρατούν όρθια τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

    Όπως φάνηκε και στον Προϋπολογισμό, στο προσχέδιο που κατατέθηκε χθες για την επόμενη χρονιά, εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη θεσμική επαφή προκειμένου όλα αυτά σε μία συμμαχία με το ιατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, να μπορέσουμε να τα κάνουμε πράξη.

    ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ: Από μέρους μου θεωρώ ότι είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση σήμερα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Θέσαμε τα προβλήματα τα οποία είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Και ξέρετε ότι τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν μπορούν να περιμένουν. Υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι και οι προσλήψεις που έχουν προβλεφθεί θα συνεχίσουν και η εξέλιξη των νοσοκομειακών γιατρών στο σύστημα. Αλλά και κονδύλια για τις εφημερίες του τελευταίου τετραμήνου του έτους θα εξασφαλιστούν και θα εξασφαλιστούν αυτά που πρέπει, τα αναγκαία και όχι κάθε φορά λιγότερα.

    Είμαι άνθρωπος που θέλω να πιστεύω ότι αυτά που λέει η απέναντι μεριά τα εννοεί, το πιστεύω ότι τα εννοεί. Θα το δούμε βέβαια και στο άμεσο μέλλον, γιατί όπως σας είπα οι καιροί είναι δύσκολοι και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τη γρίπη, οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γίνονται ακόμη πιο επιτακτικότερες και απαιτούν αντιμετώπιση χθες ει δυνατόν και όχι στο μακρινό μέλλον.