ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- Συνεδρίαση νέου ΚΕΣΥ παρουσία της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

   

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Τηλ. 210.5205291

   

    Αθήνα 22 Δεκεμβρίου 2009

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    Παρουσία της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της Υφυπουργού Φώφης Γεννηματά, συνήλθε σε πρώτη συνεδρίαση, με τη νέα του σύνθεση, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).

    Στο περιθώριο της διαδικασίας, η Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    « Σήμερα συγκροτείται το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας με τη νέα του σύνθεση. Όπως ξέρετε είναι ένα ιστορικό θεσμικό όργανο, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την πολιτική υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    Αυτό που φαίνεται κάθε μέρα απ’ το δείγμα γραφής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι για μας η υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα. Φαίνεται με τις προσλήψεις των νοσηλευτών και του ιατρικού προσωπικού, με την λύση που δώσαμε όσον αφορά το πρόβλημα των εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία.

    Και βέβαια, φάνηκε αυτή τη βδομάδα που σύμφωνα με τη δέσμευσή μας ενεργοποιούμε 60 νέες κλίνες ΜΕΘ. Εξήντα κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που πραγματικά έρχονται να τονώσουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας και για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της πανδημίας, αλλά και συνολικά τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

    Μετά από πρόταση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρόεδρος του ΚΕΣΥ εκλέχτηκε ο κ. Ανδρέας Σερέτης.

    Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Ιωάννης Δατσέρης και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας οι κ. Εμμανουήλ Καλοκαιρινός, Βασίλειος Λαοπόδης και Νικόλαος Μπατάκης.