ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ- Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την ΟΕΝΓΕ. Δήλωση Υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου

   

   

   

    Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2010

   

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    H Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Υφυπουργός Φώφη Γεννηματά συναντήθηκαν με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας( ΟΕΝΓΕ).

    Μετά τη συνάντηση η Υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    “Είχαμε σήμερα μια πάρα πολύ δημιουργική και εποικοδομητική συνάντηση με τη νέα 9μελή Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ. Συζητήσαμε για όλα τα ζητήματα και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία. Απ’ την πλευρά μας επιβεβαιώσαμε άλλη μια φορά ότι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακόμα και σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, η υγεία, η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η στήριξη του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, είναι μεγάλη μας προτεραιότητα.

    Άρα, επιβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας όσον αφορά και τη στήριξη των γιατρών, των νοσηλευτών στη δουλειά τους, στη λειτουργία τους, και φυσικά όσον αφορά τη συνέχεια των προσλήψεων για τις οποίες ήδη πολλές έχουν προκηρυχθεί και τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχιστούν οι υπόλοιπες.”

______________________________________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΗ YGEIANET: αύριο θα αναρτήσουμε ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις εκτιμήσεις της ΟΕΝΓΕ για την παραπάνω συνάντηση με την Υπουργό υγείας.