Υπ. Υγείας -Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση με τον αρμόδιο διευθυντή της Ευρ. Επιτροπής κ. Κίντζελε

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Τηλ. 210.5205291-210.5200738

   

    Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2009

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 η προγραμματισμένη από χθες συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Αριστείδη Καλογερόπουλου και της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας κ. Μαρίας Τροχάνη με τον αρμόδιο διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κίντζελε.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αναστολή χρηματοδότησης της ενδιάμεσης πληρωμής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια», αφού έλαβε υπόψην της, την πολιτική και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον τομέα αυτό.

    Ειδικότερα ο κ. Κίντζελε ενημερώθηκε για το Σχέδιο Νόμου, που προβλέπει τη δημιουργία ειδικής Μονάδας παρακολούθησης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, ώστε να υπάρχει διαρκής έλεγχος των δαπανών και παρακολούθηση της οργάνωσης και των αποτελεσμάτων των Ιδιωτικών δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

    Η σύσταση της Μονάδας αυτής είχε αποφασιστεί σε παλαιότερη συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη.

   

   

    Επίσης, προγραμματίστηκε επίσημη συνάντηση, στις 6 Μαρτίου 2009 στην Αθήνα, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να ληφθούν μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσεις για κοινές δράσεις, με στόχο να επέλθη πλήρης ομαλοποίηση της ροής χρηματοδότησης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης αλλά και περιορισμός των ανεξέλεγκτων δαπανών, μέσα από τον διαρκή έλεγχο του Υπουργείου Υγείας και της ειδικής Μονάδας του, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας.

    Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση θα προχωρήσει, ο χώρος θα εξυγιανθεί και θα απαλλαχθεί πλήρως από τις αμαρτίες του παρελθόντος.