Υπερψηφίσθηκαν από όλα τα κόμματα – πλην Χ.Α. – την Πέμπτη τα αναδρομικά για τους γιατρούς του ΕΣΥ

P
Του Βασίλη Βενιζέλου

Παρά τις αρνητικές αιτιάσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), υπερψηφίσθηκαν τελικώς την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου από όλα τα κόμματα της Βουλής – πλην Χρυσής Αυγής – τα αναδρομικά για τους πανεπιστημιακούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους ενστόλους όλων των κατηγοριών, τους δικαστές κ.ά.


Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για το πρώτο μέτρο από τη σειρά των θετικών μέτρων, τα οποία θα φέρει με νομοσχέδια στη Βουλή, από τον Νοέμβριο έως τις αρχές του Δεκεμβρίου.


Η καταβολή των αναδρομικών αφορά ένστολους, πανεπιστημιακούς, διδάσκοντες ΤΕΙ και ερευνητικών ιδρυμάτων, δικαστές και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), γιατρούς του ΕΣΥ, μουσικούς (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ο.κ.), καθώς και τους συνταξιούχους των ως άνω κλάδων.


Η σχετική ρύθμιση κατετέθη, το βράδυ της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, με τη μορφή τροπολογίας σε νομοσχέδιο, ενώ θα ακολουθήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και, εν συνεχεία, όλα τα υπόλοιπα θετικά μέτρα, τα οποία έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.