Υπό αίρεση η σημερινή εφημερία του “Αττικόν”

Ουδείς γνωρίζει ακόμη εάν θα εκτελεσθεί κανονικά η σημερινή γενική εφημερία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαϊδαρίου “Αττικόν”, μετά τη χθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης των γιατρών του νοσοκομείου. Οι γιατροί αποφάσισαν να μην καταρτιστούν προγράμματα εφημεριών από σήμερα και για το επόμενο διάστημα και έως ότου καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές τους για εφημερίες. Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί του “Αττικόν” είναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι πανεπιστημιακοί γιατροί του νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα, οι γιατροί του “Αττικόν” καλούν τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου και τους διευθυντές των κλινικών και των εργαστηρίων του νοσοκομείου να μην εισηγηθούν προγράμματα εφημεριών και να εμμείνουν στην προηγούμενη απόφασή τους για απόσυρση του “Αττικόν” από το σύστημα γενικής εφημερίας του λεκανοπεδίου.
Οι μόνες δυνατότητες που απομένουν πλέον για να παραμείνει το “Αττικόν” στις εφημερίες του λεκανοπεδίου είναι είτε οι πανεπιστημιακοί διευθυντές του νοσοκομείου να αναθεωρήσουν τη στάση τους είτε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου να εκδώσει κατά βούληση προγράμματα εφημεριών.
Οι γιατροί του “Αττικόν” διοργανώνουν σήμερα στη 1 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου.

Β.Β.