Υπολογίζουν λάθος τις συντάξεις στο Δημόσιο!

Με λάθος μέθοδο υπολογίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις συντάξεις των υπαλλήλων του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αποκαλύπτουν 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Κατέθεσαν μάλιστα και ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών καταγγέλλοντας ότι το ΓΛΚ ουσιαστικά μειώνει τις συντάξεις από 1/1/2008.

"Κατά την απονομή των συντάξεων και για το τμήμα της σύνταξης από 1/1/2008 δεν λαμβάνει υπόψη του τον μέσο όρο των ασφαλιστέων αποδοχών της τελευταίας πενταετίας που προηγείται της ημερομηνίας αποχώρησης του υπαλλήλου από την υπηρεσία, αλλά τις ασφαλιστέες αποδοχές που βασίζονται αποκλειστικά στον μισθό του υπαλλήλου που ελάμβανε κατά τον τελευταίο μήνα πριν από την αποχώρησή του", υπογραμμίζουν οι Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Μητρόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Στρατούλης.

Επισημαίνουν ακόμη πως "παρόλο που η διατύπωση του εντύπου το οποίο χρησιμοποιείται από το ΓΛΚ για τον υπολογισμό της σύνταξης από 1/1/2008 αναφέρεται στον μέσο όρο των ασφαλιστέων αποδοχών, στην πράξη ο μέσος όρος των τελευταίων 5 ετών δεν λαμβάνεται υπόψη, αλλά μόνον εκείνος του τελευταίου μήνα".

Οι βουλευτές ρωτούν αν έχει δοθεί εντολή από την πολιτική ηγεσία για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος και να αρθεί η προαναφερθείσα πρακτική που επιφέρει τεράστια οικονομικά βάρη στους συνταξιοδοτούμενους του Δημοσίου.