Υπόμνηση προς σατραπίσκους

p>Σε καταστάσεις σύγκρουσης, όπως αυτή που διανύουμε, είναι προφανές ότι ορισμένοι που διαθέτουν εξουσία θα αποπειραθούν να λειτουργήσουν ως μηχανισμός καταστολής, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τους γιατρούς που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Δυστυχώς ανάμεσα στους βραχίονες της εξουσίας συγκαταλέγονται και ορισμένοι συνάδελφοι, οι οποίοι υπό την ιδιότητα του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, απειλούν συναδέλφους με παραπομπή στον Εισαγγελέα.

Διαμηνύουμε λοιπόν προς τους εν λόγω κυρίους ότι υπηρεσιακός τους προϊστάμενος δεν είναι ο Εισαγγελέας, εκτός και αν εκλαμβάνουν το ρόλο τους ως δικαστικοί επιμελητές ή υπαστυνόμοι υπηρεσίας.

Προϊστάμενοί  τους είναι η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας και σ΄ αυτούς οφείλουν να αναφέρουν δυσλειτουργίες ή αδυναμία λειτουργίας Τμημάτων εξαιτίας των επισχέσεων. Εάν μετά την αναφορά συναντήσουν αδιαφορία και πολύ περισσότερο ανάθεση αρμοδιοτήτων που τους φέρνει αντιμέτωπους με τους συναδέλφους τους η λύση είναι μία και μόνη: κατάθεση της παραίτησης στους τρείς παραπάνω προϊσταμένους (Διοίκηση, ΥΠΕ, Υπουργείο) με ταυτόχρονη κοινοποίησή της στην ΟΕΝΓΕ.

Εάν οι συγκεκριμένοι Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας συνεχίσουν αμετανόητα να λειτουργούν ως βραχίονας καταστολής ας ξέρουν καλά ότι θα βρουν απέναντι τους όχι μόνο τις Ενώσεις Γιατρών, αλλά και την ΟΕΝΓΕ. Θα ενεργοποιήσουμε κάθε μέσο διασυρμού και διαπόμπευσης, αλλά και κάθε μηχανισμό δικής τους δίωξης για παράνομες εντολές σε καταναγκαστική εργασία.

Επί παραδείγματι τι θα έλεγαν οι εν λόγω σατραπίσκοι αν κινούσαμε διαδικασίες κατάσχεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τα οποία οφείλουν έναντι των συναδέλφων που εξανάγκασαν να εφημερεύσουν;

Επειδή δεν χρειάζεται να φτάνουμε σε ακραίες καταστάσεις για τούτο και έχουμε τη γνώμη ότι οι παραπάνω Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας θα φροντίσουν να αποφύγουν τις κακοτοπιές και θα καθίσουν στην άκρη, αφήνοντας όλους εμάς να διεκδικήσουμε τα συμφέροντά μας, τα οποία είναι δίκαια και λογικά.

                                Συναδελφικά

                            Δημήτρης Βαρνάβας

           Προεδρεύων του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ

                              varnava1@otenet.gr