Υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βέροιας και του Κ.Υ. Αλεξάνδρειας

p>Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών με θέμα την “Υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βέροιας και του Κ.Υ. Αλεξάνδρειας”, κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Η ερώτηση έχει ως εξής:

“Η υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Βέροιας του Νομού Ημαθίας έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων και ασθενών της περιοχής αυτής.

Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο της Βέροιας δεν υπάρχει αγγειολόγος και πνευμονολόγος αλλά και ο παιδίατρος που υπάρχει εξυπηρετεί και το Κ.Υ. Αλεξάνδρειας με αποτέλεσμα να μην «βγαίνουν» οι εφημερίες.

Να σημειώσουμε ότι και το ωτορινολαρυγγολογικό Τμήμα του συγκεκριμένου νοσοκομείου δεδομένου ότι ο Νομός Ημαθίας αυτή την περίοδο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό εποχικών εργαζομένων καθώς και οικονομικών μεταναστών, αλλά και γιατί εξυπηρετεί όλη τη Δυτική Μακεδονία, αντιμετωπίζει δυσκολίες να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

Οι ελλείψεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο πολλές φορές η ασφάλεια και υγεία των ασθενών όπως π.χ. πρόσφατα συνέβη με την ετοιμόγεννη γυναίκα που δεν μπορούσε να εισαχθεί για τοκετό στο Νοσοκομείο Βέροιας γιατί δεν υπήρχε παιδίατρος για να εξετάσει το παιδί μετά τη γέννα ενώ στο πλησιέστερο νοσοκομείο της Νάουσας παιδίατρος υπήρχε, αλλά όχι και γυναικολόγος.

Μάλιστα το νοσοκομείο της Βέροιας έχει σταματήσει πλέον να στέλνει ειδικευμένους γιατρούς στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να γίνουν πολλές εφημερίες.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βέροιας αλλά και στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης του τομέα της υγείας από της κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που την ίδια στιγμή ενισχύουν με τις πολιτικές τους, στον κρίσιμο κοινωνικά αυτόν τομέα, τη δράση επιχειρηματικών ομίλων που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες με σκοπό το κέρδος.

Θεωρώντας τα αιτήματα των εργαζομένων νοσοκομειακών γιατρών δίκαια και επειδή υπεύθυνη για την επίλυση των προβλημάτων τους είναι η κυβέρνηση που τα δημιούργησε

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε να στελεχωθεί άμεσα με όλο το απαιτούμενο, όλων των ειδικοτήτων μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το νοσοκομείο Βέροιας και το Κ.Υ. Αλεξάνδρειας Νομού Ημαθίας;“