Υπουργείο Υγείας: Ατιμωρησίας εγκώμιο

 

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει ως σημαία τη διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς, όμως οι παλιές κακές συνήθειες δύ­σκολα αλλάζουν. Ακόμη και όταν διά στόματος πρωθυπουρ­γού εκπέμπεται το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα είναι σκληρή στο θέμα της ατιμωρησίας των παρανομούντων δημοσίων υπαλλήλων.

Φαίνεται ότι στον πολύπαθο χώρο της υγείας, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν έχουν λάβει ακόμα το μήνυμα και κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην εφαρμοστούν οι νό­μοι και να δημιουργήσουν τετελεσμένα πριν βγουν τελεσίδι­κες αποφάσεις από τα ποινικά δικαστήρια.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρόσφατης ανάκλησης από τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Α. Μουσιώνη της απόφασης του διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς» (και του Δ.Σ.), με την οποία τίθετο σε προσωρινή αργία πρώην διευθύντρια, κατηγορούμενη για δωροδοκία, υπεξαίρεση, πα­ράβαση καθήκοντος κ.ά.

Η απόφαση να τεθεί σε προσωρινή αργία η διοικητική διευ­θύντρια εκδόθηκε έπειτα από σχετική απόφαση του Υπηρεσι­ακού Συμβουλίου και από την άσκηση ποινικής δίωξης για πα­ράβαση καθήκοντος από την Εισαγγελία Αθηνών.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων, η από­φαση ανάκλησης της αργίας τής εν λόγω διευθύντριας από τον Α. Μουσιώνη είναι παράνομη, αντιδημοκρατική, κα­ταχρηστική και παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης (η απόφαση του Μουσιώνη χρησιμοποιήθηκε από την πρώην διευθύντρια στα διαιτητικά δικαστήρια), δεδομένου ότι οι έρευνες στο νοσοκομείο συνεχίζονται και η επιστροφή της διευθύντριας στη θέση της ουδόλως συνεισφέρει στη δια­λεύκανση της υπόθεσης.

Ερωτήματα λοιπόν τίθενται και για τον χρόνο έκδοσης της συγκεκριμένης ανάκλησης, αφού υπογράφηκε παραμονές της εκδίκασης της προσωρινής παύσης που είχε επιβληθεί στη διευθύντρια. Το σωματείο των εργαζομένων ανακοίνωσε ήδη κινητοποιήσεις. Τα ξέρει άραγε αυτά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ή γίνονται πράγματα πίσω από την πλάτη του; Για να ξέρουμε και ποιος στηρίζει την ατιμωρησία…