Υπουργείο Υγείας: επεκτείνει τη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση της κρίσης

Η απόφαση της κυβέρνησης να άρει όλους τους περιορισμούς στην  κοινωνική ζωή, η λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων, η έλλειψη μέτρων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η αδιαφορία για στήριξη του ΕΣΥ και του προγράμματος εμβολιασμών επιδείνωσαν την κατάσταση της πανδημίας σε πολλές περιοχές της χώρας. Με την προκλητική στάση ιερωμένων και πολιτών κατά τους εορτασμούς για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο, οι ειδικοί κάνουν λόγο για έξαρση σε 10-14 ημέρες. Μετά τη Θεσσαλονίκη, όπου η πληρότητα των Νοσοκομείων ξεπερνά το 100%, σε ίδια σχεδόν ποσοστά λειτουργούν όλα τα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, τα οποία αναγάζονται πλέον να νοσηλεύουν περιστατικά covid.

Κάτω απ΄ αυτές τις συνθήκες το υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να υπογράψει συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές εκ των οποίων η μία είναι στη Θεσσαλονίκη και οι τέσσερις στο Βόλο και τη Λάρισα, για τη διάθεση κλινών σε COVID και non COVID ασθενείς.

Οι παρακάτω ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν, μαζί με το προσωπικό τους, για τη νοσηλεία ασθενών με COVID -19:

-Διακόσιες (200) κλίνες από Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ανώνυμη Εταιρία, στη Θεσσαλονίκη.

-Είκοσι (20) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στο Βόλο.

-Τριάντα (30) κλίνες από Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.

Επίσης για non COVID ασθενείς, οι παρακάτω κλινικές διαθέτουν:

-Η ιδιωτική κλινική στο Βόλο, δέκα (10) κλίνες και δυο (2) κλίνες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

-Η ιδιωτική κλινική στη Λάρισα, τριάντα (30) κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά και τέσσερις (4) κλίνες ΜΕΘ.