Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. 210.5205291-210.5200738

      Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2008

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αμέσως μετά το σεισμό της Πάτρας, και μετά από εισήγηση των αρμοδίων, διέταξε την άμεση εκκένωση του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» και τη μεταφορά των ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών.

      Διέταξε συγχρόνως, την άμεση ανακαίνιση των εσωτερικών κατεστραμμένων χώρων από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, ώστε το νοσοκομείο να επαναλειτουργήσει και να επιστρέψουν οι ασθενείς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2008.

      Παράλληλα, ανέθεσε σε Ειδική Επιτροπή Πανεπιστημιακών, να προχωρήσουν σε μελέτη ενίσχυσης του κτιρίου.

      Η ΔΕΠΑΝΟΜ ολοκλήρωσε εμπρόθεσμα την εσωτερική ανακαίνιση του κτιρίου και το νοσοκομείο σήμερα μπορεί να λειτουργήσει. Ωστόσο, η μελέτη της Ειδικής Επιτροπής που υπεβλήθη στο Υπουργείο στην αρχή της εβδομάδας, την περασμένη Τρίτη, από τους Καθηγητές κ. Κωνσταντίνο Σπυράκο, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κ. Στέφανο Δρίτσο του Πανεπιστημίου Πατρών, διαπιστώνει, ότι πέραν από τους εσωτερικούς χώρους, υφίσταται κίνδυνος σε περίπτωση νέου σεισμού, να προκληθούν νέες βλάβες, κάτι που ενώ δικαιώνει την αρχική απόφαση του Υπουργείου για εκκένωση του κτιρίου, δημιουργεί συγχρόνως και νέο κώλυμα για την επαναλειτουργία του.

      Πρόκειται για κτίριο ειδικών προδιαγραφών, με υψηλής ευαισθησίας αποστολή. Το Υπουργείο υιοθετεί την εισήγηση των Πανεπιστημιακών να αναβάλλει τη λειτουργία του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» για χρονικό διάστημα έως έξι μηνών (4-6 μήνες), ώστε να γίνουν και οι επιπλέον εξωτερικές επεμβάσεις για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον, ακόμα και σε περίπτωση σεισμών.