Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Δελτίο Τύπου σχετικά με την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού κ. Λοβέρδου στο Νοσοκομείο “Τζάνειο”

p>Δ.Τ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ&ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟ ΓΝ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΤΖΑΝΕΙΟ”

    Γραφείο Τύπου

    210 5205290-1 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

   

   

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010, το Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε από τον διοικητή και τους διευθυντές του νοσοκομείου για τη λειτουργία του.

    Ο υπουργός περιηγήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Τζανείου, όπου έκπληκτος διαπίστωσε, ότι το εισιτήριο των 3 ευρώ για τις τακτικές υπηρεσίες εξωτερικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία εισπράττεται κανονικά από τους Έλληνες, αλλά όχι από τους αλλοδαπούς ασθενείς, λόγω παρερμηνείας του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

    Για το λόγο αυτό θα αποσταλεί άμεσα σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία ενημερωτική εγκύκλιος, η οποία θα αποσαφηνίζει τις διατάξεις του νόμου.