ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: τις “δωρεές” υλικών στο ΑΧΕΠΑ αποδέχονταν το ΔΣ με τη σύμφωνη γνώμη και του εκπροσώπου των εργαζομένων

P Γραφείο Τύπου


Υπουργείου Υγείας


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: center; MARGIN: 0cm 0cm 6pt” align=center>Δελτίο Τύπου


 


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: right; MARGIN: 0cm 0cm 6pt” align=right>Αθήνα, 6 Ιουνίου 2016


 


Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μετέβησαν σήμερα το πρωί κλιμάκιο επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ καθώς και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης με το νέο διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιο Σπανό προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ασθενείς που επρόκειτο να υποβληθούν σε επέμβαση, πλήρωναν τα χειρουργικά υλικά με μορφή δωρεών προς το νοσοκομείο, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο καλύτερη θέση στη λίστα αναμονής του χειρουργείου.


Ο κ. Πλωμαρίτης και ο κ. Σπανός πραγματοποίησαν συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και διαπίστωσαν ότι πράγματι έχουν εγκριθεί δωρεές υλικών με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ στο οποίο συμμετέχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων. Τις επόμενες μέρες θα διερευνηθεί κατά πόσο αυτές οι δωρεές είχαν ονομαστικό αποδέκτη, ποιες κλινικές εμπλέκονται και σε τι βάθος  χρόνου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τρεις συναντήσεις που είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ με το  σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου, δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά  για τις  παραπάνω καταγγελίες οι οποίες κοινοποιήθηκαν στην ΥΠΕ και στο  Υπουργείο μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και την αναφορά στον Εισαγγελέα.


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται ότι η ΥΠΕ και ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου θα διερευνήσουν την υπόθεση σε βάθος και καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή στη διαιώνιση φαινομένων εκμετάλλευσης των ασθενών και οικονομικών συναλλαγών για την παράκαμψη της λίστας αναμονής του χειρουργείου.