Υπουργείο Υγείας: κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία / Οδηγίες προς τους πολίτες

Ένα σαφές και κατατοπιστικό Δελτίο Τύπου με οδηγίες για την προστασία από τις πλημμύρες εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας (κλικ εδώ).

Ως εδώ καλώς.

Το ζήτημα είναι τι θα πράξουν ο ΕΟΔΥ και τα εργαστήρια Υγιεινής, όπως αυτό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τον έλεγχο των υδάτων και τροφίμων. Κυρίως όμως το ζήτημα έγκειται τι θα πράξουν οι Δήμοι και οι Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να αποκατασταθεί η υδροδότηση, η ασφαλής διαμονή των πολιτών που έχασαν τα σπίτια τους, η αποκομιδή μολυσματικών ουσιών και πτωμάτων ζώων. Και, τέλος, τι θα πράξει η κυβέρνηση να στηρίξει τους πολίτες οι οποίοι εύλογα δυσπιστούν, αφού όσα άκουσαν από τα χείλη του κ. Μητσοτάκη το 2022 όταν επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ αποδείχτηκαν πομφόλυγες. Τις πίστεψαν όμως, αγνοώντας πως ο ΙΑΝΟΣ είχε δύο πρόσωπα.

Ήδη οι κάτοικοι που έχουν πληγεί στρέφονται εναντίον του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού για το μηδενικό έργο που έχει επιδείξει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής στα 12 χρόνια της θητείας του.

Και φυσικά δηλώνουν εμβρόντητοι από τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι όλη αυτή η καταστροφή αποτελεί μιάν «αναποδιά» που η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει, η ίδια κυβέρνηση που άφησε ώρες ολόκληρες τους πολίτες πάνω στις στέγες των σπιτιών, που κινητοποίησε με ολιγωρία το στρατό και τα σωστικά μέσα και αρκέστηκε στην (καθυστερημένη κι αυτή) αποστολή μηνύματος του 112 στα κινητά των ανθρώπων που ήδη πνίγονταν.

Όταν κανείς έχει επενδύσει τα πάντα στην επικοινωνία έρχεται στιγμή που ακόμη και τα πιστότερα στελέχη του αδυνατούν να τον στηρίξουν, όπως συνέβη με τον Πορτοσάλτε, που κάλεσε τον πρωθυπουργό που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του να ορίσει κάποιον άλλο για να κάνει τη δουλειά..