Υπουργικές Αποφάσεις Γκάγκα

Η κυρία Γκάγκα είναι γνωστό πως ανέλαβε Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας με τη διαμεσολάβηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, χωρίς να διαθέτει καμία εμπλοκή στα κοινά, ούτε καμία «πιστοποίηση» πολιτικής επάρκειας.

Εντούτοις, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ρόλο, άρχισε να περιφέρει το όραμά της, το οποίο συνοψίζεται σε δύο φράσεις: είσοδος ιδιωτών στα Νοσοκομεία και κατάργηση της Πλήρους και Αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς ΕΣΥ.

Η πανδημία δεν επέτρεπε τέτοιους οραματισμούς. Μόλις όμως έληξε, η κ. Γκάγκα ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη πράσινο φως να νομοθετήσει. Παρότι ξεσήκωσε ακόμη και τον Τομέα Υγείας της ΝΔ, η κυρία ήταν ανένδοτη και έφερε στη Βουλή το πόνημά της, το οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε θέλοντας και μη.

Όμως το πόνημα (δηλαδή ο νόμος 4999/22) είχε κάποιες προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί: την έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων.

Πέρασαν τέσσερεις μήνες και οι αποφάσεις άφαντες!

Τώρα μαθαίνουμε πως, ενώ είχαν προκηρυχτεί εκλογές, η κ. Γκάγκα προσκόμισε στο Μαξίμου τα κουλουράκια που έπλασε με τα χεράκια της, τουτέστιν τις Υπουργικές Αποφάσεις!

Ήταν πλέον ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τις πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων, αντιλαμβανόμενος πως αν δημοσιεύσουν σε ΦΕΚ τα πονήματα της κ. Γκάγκα δε θα βρουν στις εκλογές ούτε τις ψήφους των δεδηλωμένων στελεχών της ΝΔ που δραστηριοποιούνται στην υγεία.

Όμως ας μην ξεθαρρεύουμε. Αν δεν απαλλάξουμε τον τόπο από την Οικογένεια και την Αυλή Μητσοτάκη, θα βρούμε μετά τις εκλογές ξανά μπροστά μας τα πονήματα Γκάγκα να μας χαμογελούν σαρδόνια..