Υποζύγια κυβερνητικών επιλογών

Ήταν βέβαιο πως η κυβέρνηση, στην πρώτη δυσκολία, θα μετέτρεπε σε αποδιοπομπαίο τράγο την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και θα της φόρτωνε δικές της αστοχίες, λαθροχειρίες και λοβιτούρες.

Και ήρθε η ώρα.

Μιλώντας σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας στον ΣΚΑΙ είπε, σύμφωνα με Δελτίο του σταθμού (εδώ):

«Για τις τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι τις προδιαγραφές στην ΚΕΔΕ τις έδωσε η υγειονομική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και ότι υπήρξε ένας συνδυασμός λαθών».

Να θυμίσουμε πως λίγες μέρες νωρίτερα όλα τα μέλη της Επιτροπής είχαν καταστεί υπόλογα απέναντι στην κοινωνία μετά την σύμπραξη του κ. Μαγιορκίνη με ιδιωτικό διαγνωστικό όμιλο, στον οποίο η 1η ΥΠΕ έσπρωχνε τα τεστ κατ΄ εντολήν του υπουργείου Υγείας.

Αναμέναμε την ευθιξία των υπόλοιπων μελών, δηλώνοντας πως δεν συντρέχει στο πρόσωπό τους σύγκρουση συμφερόντων. Σιγή. Κανένα μέλος δε δήλωσε κάτι τέτοιο στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Αναμέναμε να δοθούν στο κοινοβούλιο τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, όπως έχει ζητηθεί. Σιγή. Τίποτα δε δόθηκε.

Ας μη μέμφονται λοιπόν την κοινωνία όσοι λοιμωξιολόγοι, εντατικολόγοι, μικροβιολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί (!) συγκροτούν την Επιτροπή, εάν όλο και περισσότερο γίνεται δύσπιστη απέναντί τους. Η εύλογη δυσπιστία προκύπτει διότι οι ίδιοι επιλέγουν να λειτουργούν ως υποζύγια κυβερνητικών επιλογών και όχι ως επιστήμονες.