Ύστατο χαίρε στην αγωνίστρια Μαριάννα Μπρεκάση

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή η Μαριάννα Μπρεκάση, ύστερα από πολύχρονη πάλη με τον καρκίνο. Η Μαριάννα ήταν αγωνίστρια από τα φοιτητικά της χρόνια. Πάντα πρωτοστατούσε στους φοιτητικούς και κοινωνικούς αγώνες της νεολαίας της μεταπολίτευσης, από τις γραμμές της ΠΠΣΠ. Παρέμεινε μέχρι και την ύστατη ώρα πιστή στα πιστεύω της και συνέχισε να αγωνίζεται για έναν καλύτερο κόσμο από τις γραμμές της Α/συνέχεια και της ΚΟΕ.

Ως επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης Αριστερά! από το 2002, πάλεψε για τα τοπικά ζητήματα της Θεσσαλονίκης, όπου μεγάλωσε και έζησε όλη της τη ζωή. Τα τελευταία τρία χρόνια από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε για μια άλλη αριστερά, ενώ στάθηκε αγωνίστρια ακόμη και στα τελευταία 4 δύσκολα χρόνια, παλεύοντας πρόσωπο με πρόσωπο με την επάρατη νόσο, χωρίς ποτέ να το βάζει κάτω.

Οι φίλοι και οι σύντροφοί της λένε πως “η Μαριάννα δεν παραιτήθηκε ούτε επαναπαύτηκε ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Διαρκώς πάλευε να αλλάζει τον εαυτό της και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με μοναδικό σκοπό να ανατρέψει τη δύσκολη κατάσταση για τους ‘από κάτω'” και πως “αποτελεί παράδειγμα για όσους ήταν κοντά της και ειδικά για την ΚΟΕ Θεσσαλονίκης κι ας έφυγε νωρίς. Γι’ αυτό τον λόγο, μία δέσμευση έχουμε να κάνουμε: να συνεχίσουμε αυτό που άφησε στη μέση. Αυτό θα ήθελε και η Μαριάννα”.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στη μία το μεσημέρι από τον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς.

Η οικογένεια της Μαριάννας ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν τα χρήματα στη νέα εβδομαδιαία εφημερίδα ατης ΚΟΕ-ΚΕΔΑ.

Αλ. Τσίπρας: Φτωχότερη η ριζοσπαστική αριστερά

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του προς την οικογένεια της Μαριάννας και την ΚΟΕ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σημείωσε πως “ο θάνατος της συντρόφισσας Μαριάννας Μπρεκάση κάνει φτωχότερο τον ΣΥΡΙΖΑ και την ριζοσπαστική αριστερά. Η Μαριάννα, που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας, υπήρξε υπόδειγμα αγωνιστικής δράσης και παρέμβασης σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα. Η σκέψη της θα μας συνοδεύει πάντα, στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και δημοκρατικά δικαιώματα”.

“Φτωχότερη είναι από σήμερα η αριστερά”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο της Μαριάννας Μπρεκάση. Τονίζοντας την “έντονη δράση σε ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, στα κινήματα ενάντια στον νεοφιλευθερισμό και τον πόλεμο, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων”, σημειώνει ότι “η παρουσία ήταν έντονη στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών και της νεολαίας με ενεργή συμπαράσταση και δράση”.

Ανακοίνωση της ΑΚΟΑ

Τη συντρόφισσα Μαριάννα γνωρίσαμε σε κοινούς αγώνες, κοινωνικούς και πολιτικούς, από τη δεκαετία του 1970 ακόμη. Στο Κοινωνικό Φόρουμ, στην αυτοδιοίκηση, στο αντιρατσιστικό κίνημα, στον ΣΥΡΙΖΑ. Την εκτίμησή μας, σήμερα διαδέχεται ειλικρινής λύπη για τον πρόωρο χαμό της. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της και την ΚΟΕ.