ΖΑΚΥΝΘΟΣ- Αντώνης Κασσιμάτης: Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα και τους ανθρώπους σε καραντίνα

Θέμα προέκυψε με την χθεσινή τοποθέτηση του Αντώνη Κασσιμάτη στο ραδιόφωνο σχετικά με την πανδημία στο νησί (κρούσματα – νοσοκομείο κλπ) και του Δντη του Νοσοκομείου κ. Ραγκούση, επειδή ο κ. Κασσιμάτης αμφισβήτησε οτι υπάρχουν μόνο 5 κρούσματα στο νησί.

Συνέχεια λοιπόν αυτής της τοποθέτησης, με κύρια σημεία τα εξής:

Υπήρξε 6ο κρούσμα σε προσωπικό καθαριότητας του Νοσοκομείου. Ο κ. Ραγκούσης δεν έδωσε στην δημοσιότητα έγγραφο που να απαντάει 1. ποιός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων 2. ποιό είναι το αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης αυτών των ΄κρουσμάτων σε σχέση με το λοιπό προσωπικό και εργαζόμενους του Νοσοκομείου 3. πόσοι ιχνηλατήθηκαν και –αν- βρέθηκαν θετικοί 4. πόσοι χρειάστηκε –με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα- να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών 5. πόσο αυτό επηρέασε την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Καταλαβαίνω την δυσκολία του κ. Ραγκούση στο να μην εκδίδει επίσημη ανακοίνωση..

Η διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να απαντά στα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν και αφορούν την κοινωνία. Το θέμα αυτό το βάζουν και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου με ανακοίνωσή τους (5/2) στην οποία μιλούσαν για δεκάδες συναδέλφους τους σε καραντίνα!

Η διοίκηση του Νοσοκομείου κρύβεται και δεν τολμάει να δώσει εγγράφως τον αριθμό των κρουσμάτων από όλες αυτές τις ενέργειες (τεστ & ιχνηλατήσεις). 7 κρούσματα μπορεί να σημαίνει καραντίνα για 30-40 άτομα. Αποφεύγει να δώσει στοιχεία επειδή ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Ραγκούση, ο κ. βουλευτής, χτίζει ένα μικροπολιτικό και προεκλογικό αφήγημα με το Νοσοκομείο και δεν θέλει να δώσει καμία εικόνα στην δημοσιότητα.

Δύο Νοσηλεύτριες εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας μετατάχθηκαν από την ΜΕΘ, εκτός Ζακύνθου σε κέντρα Υγείας. Αυτή είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου μας και της ΜΕΘ στην κορύφωση της πανδημίας; Πως έγινε και από ποιούς –αν έγινε- η αντικατάστασή τους;; Αντίστοιχα το κέντρο υγείας της πόλης δεν καλύπτει το εργαστήριό του με μικροβιολόγο-παθολόγο γιατί και εκείνος παραιτήθηκε. Για όλα αυτά φέρει ευθύνη ο κ. Ακτύπης. Πρέπει επιτέλους να ακουστεί η κραυγή αγωνίας των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο.

Είναι λυπηρό όταν πριν ένα μήνα φέραμε ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων πάλι ο κ. Ακτύπης παρενέβει στον κ. Αρετάκη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να μην εκδοθεί αυτό το ψήφισμα. Προσφέρει αρνητική υπηρεσία και ως βουλευτής και ως γιατρός.

Η ανακοίνωση των γιατρών αναφέρει -και συμφωνώ με αυτό- οτι αν τα κρούσματα και τα άτομα που είναι σε καραντίνα είναι πολλά, υπάρχει ο κίνδυνος αναστολής σημαντικών τμημάτων του Νοσοκομείου. Γι’ αυτό ζητάω για πολλοστή φορά απ’ την διοίκηση που βρίσκεται υπό την κηδεμονία του κ. Ακτύπη, να βγει και να μας ενημερώσει εγγράφως.