Ζήτησαν να συνεχιστούν οι έρευνες για την επίθεση κατά της Κούνεβα

Τη συνέχιση των ερευνών για τη δολοφονική απόπειρα κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ζήτησαν από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών οι δικηγόροι της οικογένειας και οι εκπρόσωποι της Παναττικής Ενωσης Καθαριστών (ΠΕΚΟΠ). «Οι δολοφόνοι όχι μόνο αισθάνονται αδίωκτοι, αλλά βάζουν στόχους για τα επόμενα θύματά τους», αναφέρει η ΠΕΚΟΠ στην ανακοίνωσή της και υπενθυμίζει ότι θα ασκηθεί κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να μην τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Η πρόεδρος της ΠΕΚΟΠ κ. Βλ. Παπαθανάση υποστήριξε ότι «παρ’ όλες τις επισημάνσεις των δικηγόρων και των μελών του προεδρείου, οι αστυνομικές και ανακριτικές αρχές δεν προχώρησαν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εξακρίβωση των ενόχων και παρέλειψαν τα στοιχειώδη».

Υπογραφή συμβολαίων

Πάντως, το μόνο θετικό ύστερα και από την παρατεταμένη παραμονή της κ. Κούνεβα στον Ευαγγελισμό είναι ότι χθες άρχισαν να επιλύονται και τα τελευταία εμπόδια για τη στεγαστική της αποκατάσταση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με την υπογραφή των συμβολαίων.

Ταυτοχρόνως, κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο νέος υπουργός Εργασίας με το προεδρείο της ΓΣΕΕ ζήτησε από τον φορέα να υποβάλει το ταχύτερο δυνατό σχέδιο διάταξης, προκειμένου να καταρτιστεί ρύθμιση για τον χαρακτηρισμό του ατυχήματος και ως «εργατικό» προκειμένου να υπάρξει και η ανάλογη συνταξιοδοτική συνδρομή.