Ζήτησε συγγνώμη η Λινού: «Ο σεβασμός μου στο λειτούργημα του παιδιάτρου είναι αδιαπραγμάτευτος»

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη που μέσα από μια έκφρασή μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν σέβομαι τον ιδιώτη γιατρό», είπε η Αθηνά Λινού.

Συγγνώμη για τις δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις και αφορούσαν τους ιδιώτες παιδιάτρους, ζήτησε η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού.

Να θυμίσουμε ότι η Λινού, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, όταν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του κόμματος για την Υγεία, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο ιδιώτης παιδίατρος είναι τόσο καλός όσα και τα χρήματα που έπαιρνε.

Συγκεκριμένα, η κυρία Λινού είπε:

«Όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε» είπε.

Οι δηλώσεις αυτές, εκτός από τις αντιδράσεις των απλών πολιτών, προκάλεσαν την οργή τόσο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όσο και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η συγγνώμη της Λινού

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Αθηνά Λινού έκανε μία ανάρτηση στο Twitter, με την οποία ζητάει συγνώμη:

«Ο σεβασμός μου στο λειτούργημα του παιδιάτρου είναι αδιαπραγμάτευτος και αποδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποίο περιέγραψα το έργο τους κατά την ομιλία μου την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Εντούτοις θέλω να ζητήσω συγγνώμη που μέσα από μια έκφρασή μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι δεν σέβομαι τον ιδιώτη γιατρό.

Η δήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης για την ανάγκη βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στόχος μου ήταν να αναδείξω την ειδικότητα της παιδιατρικής ως πρότυπο για το μέλλον, έτσι ώστε όλοι να έχουμε έναν οικογενειακό γιατρό που μπορεί να μας σταθεί και να μας στηρίζει όπως οι παιδίατροι στηρίζουν τόσες οικογένειες.

Όπως ανέφερα, οι συνάδελφοι έχουν την ευαισθησία και την αγάπη για τον άνθρωπο και πολύ περισσότερο για τα παιδιά.

Έχουν δίκιο οι γιατροί να απαιτούν περισσότερο σεβασμό και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η δική μου πρόθεση είναι να καταφέρουμε να επενδύσουμε αρκετά στο ΕΣΥ έτσι ώστε να μπορέσει το κράτος να παρέχει αντίστοιχη ποιότητα και φροντίδα μέσω του δημόσιου τομέα για όλες τις ηλικίες και σε όλα τα επίπεδα».