Ζητούν Κέντρο Υγείας στη Σίφνο

Την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου σε Κέντρο Υγείας, την αύξηση του προσωπικού και τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, ζητούν οι τοπικοί φορείς του νησιού.

 

Παρά τις συνεχείς τους πιέσεις και αναφορές προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, λύση για το οξύτατο πρόβλημα υγειονομικής περίθαλψης δεν έχει ακόμη δοθεί.

Οπως τονίζουν, «οι ολιγάριθμοι αγροτικοί γιατροί υπερβαίνουν συνεχώς τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, αντιμετωπίζοντας ασφυκτικό αριθμό ιατρικών περιστατικών, χωρίς να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και την υλικοτεχνική υποδομή, ενώ σε έκτακτες περιπτώσεις επιστρατεύονται ελικόπτερα ή και πλωτές μονάδες του Λιμενικού Σώματος για τη διακομιδή ασθενών σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας».

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση περιστατικών και τον τεράστιο όγκο ιατρικού έργου που επωμίζεται το τοπικό Περιφερειακό Ιατρείο. Συγκεκριμένα, κατά το έτος 2007, οι επισκέπτες του νησιού με πλοία της γραμμής και με ιδιωτικά σκάφη, υπολογίζεται ότι ανήλθαν συνολικά στους 165.000, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι μαζί με τους οικονομικούς μετανάστες ανέρχονται στους 3.500.

Με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε το Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου να αναβαθμιστεί άμεσα σε Κέντρο Υγείας, να στεγαστεί σε κατάλληλο χώρο και να στελεχωθεί επαρκώς με εξειδικευμένο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.