«Ζωή» πλάι στα βοθρολύματα

Σπασμένος αγωγός αποχέτευσης και βοθρολύματα διάσπαρτα στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Μενάνδρου (στο κέντρο της Αθήνας), όπου διαμένουν οικονομικοί μετανάστες.

 

Αυτήν την άθλια εικόνα αντίκρισαν χθες το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, τα οποία, παρουσία εισαγγελέα και εποπτών υγείας της Νομαρχίας Αθηνών, προχώρησαν στην απολύμανση της εν λόγω πολυκατοικίας, που είχε μετατραπεί σε επικίνδυνη εστία μόλυνσης τόσο για τους αλλοδαπούς ενοίκους της όσο και για τη γύρω περιοχή.

Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στην πολυκατοικία της οδού Μενάνδρου είχε πραγματοποιηθεί πριν από 20 ημέρες εκτεταμένος έλεγχος.

Με εντολή του εισαγγελέα, ο σπασμένος αγωγός αποχέτευσης επισκευάστηκε και ακολούθησε η απολύμανση του ακάλυπτου χώρου από τα συνεργεία του δήμου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα 15 διαμερίσματα της πολυκατοικίας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ενοίκων.

Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης, ο αντιδήμαρχος της Αθήνας Λευτέρης Σκιαδάς δήλωσε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της για τη φροντίδα των διαμενόντων στην πόλη και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Λευτ. Σκιαδάς πρόσθεσε ότι ηδη η Εισαγγελία ξεκίνησε τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι ιδιοκτήτες και όσοι εμπλέκονται στη χρήση και την εκμετάλλευση αυτών των κτιρίων να δείξουν το απαραίτητο ενδιαφέρον.

Μ.Σ.