Κυβερνητικές μαριονέτες..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτοξεύει ασύλληπτες ασυναρτησίες κάθε φορά που επιχειρεί να μιλήσει εκτός του κειμένου που ετοίμασαν νωρίτερα οι λογογράφοι του. Η τραγικότερη ασυναρτησία ήταν αυτή που εκστόμισε χτες στη Βουλή, ισχυριζόμενος πώς είναι το ίδιο είτε νοσηλεύεται κανείς διασωλημένος σε κοινό θάλαμο, είτε νοσηλεύεται σε κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Είπε εν ολίγοις ο κ. Μητσοτάκης πως οι ΜΕΘ δεν προσφέρουν τίποτα ιδιαίτερο στην επιβίωση των βαριά ασθενών και ζητούσε επίμονα από την αντιπολίτευση να του φέρει στοιχεία περί του αντιθέτου!

Και ο μεν Μητσοτάκης τόσος είναι. Όμως οι εντατικολόγοι που σιωπούν;

Αυτοί οι Διευθυντές των ΜΕΘ που πριν λίγους μήνες ενημέρωναν με τηλεδιάσκεψη τον Μητσοτάκη (κλικ εδώ), δε νιώθουν τώρα την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν για την επιστημονική τους απαξίωση, για τη δουλειά τους που πετιέται στα σκουπίδια, για τους συνεργάτες τους που βρίσκονται σε εργασιακή κατάρρευση και εισπράττουν τέτοιες τερατώδεις ανοησίες;

Και η κυρία Κοτανίδου; Αυτή που τη διόρισε ο κ. Μητσοτάκης ως κομισάριο για τις ΜΕΘ, που την περιέφερε σε fora και πανηγύρια, δε νιώθει την ανάγκη να του πεί- έστω κατ΄ ιδίαν- πως με τις ασυναρτησίες του γιγαντώνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα και πριμοδοτεί εκείνους που αρνούνται τη διασωλήνωση, ενισχύοντας τον ισχυρισμό τους πως αποτελεί αίθουσα αναμονής για τον Άγιο Πέτρο;

Δυστυχώς, αυτοί που καμώνονται πως αποτελούν την ηγεσία της ιατρικής κοινότητας διαθέτουν μόνον δεξιότητες. Δε διαθέτουν το ηθικό ανάστημα ν΄ αντισταθούν σε όσους ποδοπατούν το ιατρικό λειτούργημα, διασπείροντας στην κοινωνία την αντίληψη πως οι γιατροί δεν είναι τίποτα περισσότερο από κυβερνητικές μαριονέτες, ικανές να στελεχώνουν Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων και να μιλούν μόνον όταν πατήσει το πλήκτρο ο Σκέρτσος, ο Πλεύρης ή ο Μητσοτάκης..