Ανδρέας Ξανθός: Καλύπτονται κανονικά οι πολίτες που δεν θα εγγραφούν στις λίστες οικογενειακών γιατρών

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>
Δεν θα υπάρξει κανένας αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση και την παραπεμπτικογραφία για όλους τους παθολόγους.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Χαλαρώνει το υπουργείο Υγείας σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική εγγραφή των πολιτών σε οικογενειακό γιατρό έως το τέλος του έτους.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε πως, όσοι δεν εγγραφούν, δεν θα έχουν το δικαίωμα παραπομπής σε προληπτικές εξετάσεις.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Η στελέχωση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ωστόσο, υστερεί σημαντικά σε σχέση με τις ανάγκες και το υπουργείο υποχρεώνεται να κάνει βήματα προς τα πίσω.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με το προεδρείο της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των πολιτών από όλους τους παθολόγους.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Παρόμοιες επισημάνσεις είχαν γίνει και από την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, με την αναφορά πως κανένας γιατρός δεν χάνει το δικαίωμα να συνταγογραφεί, να εκδίδει παραπεμπτικά για εξετάσεις ή να χορηγεί υλικά ή άδειες.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό, δεν θα αποκλειστούν από τη διαδικασία ούτε οι πολίτες που δεν θα έχουν εγγραφεί στις λίστες οικογενειακών γιατρών έως τις 31 Δεκεμβρίου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Ως προς το θέμα της παραπομπής ασθενών από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα νοσοκομεία, ο υπουργός είπε πως η διαδικασία δεν θα αφορά τους παθολόγους, συμβεβλημένους ή μη.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Δεν θα υπάρξει, επίσης, κανένας αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση και την παραπεμπτικογραφία για όλους τους παθολόγους.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία η δημιουργία και διαχείριση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας θα είναι εφικτή για όλους τους παθολόγους συμβεβλημένους ή μη.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Συμβάσεις


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Σύμφωνα με ενημέρωση από τους γιατρούς, συζητήθηκε η δυνατότητα βελτίωσης των όρων των συμβάσεων των ήδη συμβεβλημένων οικογενειακών ιατρών και υπήρξε διάθεση βελτίωσης τους.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Όσον αφορά προκηρύξεις νέων θέσεων – συμβάσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο υπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα να προκηρύσσονται θέσεις ειδικών παθολόγων ανεξάρτητα από αντίστοιχες που θα προκηρύσσονται για γενικούς ιατρούς και παιδίατρους, με κατάργηση του διαζευκτικού ή στις προκηρύξεις των θέσεων.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Ο υπουργός Υγείας δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση να συμπεριληφθούν οι παθολόγοι στη διαπραγμάτευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις συλλογικές συμβάσεις ειδικών.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>Δημ.Κ.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 8pt”>