Διαδικαστική εμπλοκή με την εξόφληση των εφημεριών του τέταρτου τριμήνου στους γιατρούς

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Εμπλοκή παρατηρήθηκε με την πίστωση στα νοσοκομεία του κονδυλίου για τις εφημερίες των γιατρών, οι οποίοι θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τις επόμενες εβδομάδες.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Δεν πιστώθηκε στους λογαριασμούς των νοσοκομείων το ποσό των εφημεριών των γιατρών για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Σύμφωνα με αρχική ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, το ποσό επρόκειτο να κατατεθεί στις 30 Νοεμβρίου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Αμέσως μετά, θα μπορούσαν να καταβληθούν στους γιατρούς τα χρήματα για τις εφημερίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ενώ η εξόφληση των εφημεριών Δεκεμβρίου θα γινόταν μέσα στον προσεχή Ιανουάριο.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Σε επικοινωνία που είχε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ με τις υπηρεσίες αρκετών νοσοκομείων, ενημερώθηκε ότι δεν πιστώθηκαν τα κονδύλια για τις εφημερίες τέταρτου τριμήνου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Ακολούθησε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας, από όπου ενημερώθηκε ότι υπήρξε διαδικαστική εμπλοκή και πως η νέα ημερομηνία πίστωσης των κονδυλίων προσδιορίστηκε την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις των γιατρών να συνεργαστούν με τις διοικήσεις και τα λογιστήρια των νοσοκομείων, ώστε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου να είναι εφικτή η διαβίβαση των ενταλμάτων στους Επιτρόπους Ελεγκτικού Συνεδρίου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”> 


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Απεργία


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν επιπλέον στάση εργασίας την Παρασκευή (από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου), ημέρα που εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Η Ομοσπονδία διεκδικεί τη θετική έκβαση της προσφυγής, κατ΄ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Στα απεργιακά αιτήματα περιλαμβάνονται οι προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, η επαρκής χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Οι γιατροί διεκδικούν ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Δ.Κ.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>