Η “αντι – ΠΟΕΔΗΝ” στρατηγική του υπουργείου Υγείας σε πλήρη ανάπτυξη – Μπαράζ απαντήσεων

Το υπουργείο Υγείας άλλαξε μετά τον ανασχηματισμό την επικοινωνιακή του στρατηγική και στόχος είναι κάθε καταγγελία κατά του δημόσιου συστήματος περίθαλψης θα αντιμετωπίζεται άμεσα με στοιχεία και επιχειρήματα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η νέα στρατηγική του υπουργείου Υγείας: να απαντάει σε κάθε καταγγελία σχετικά με τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Έπειτα από την καταγγελία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ) σχετικά με τη λειτουργία των τμημάτων επειγόντων περιστατικών (εδώ), ακολούθησε ένα μπαράζ απαντήσεων από τις διοικήσεις των συγκεκριμένων νοσοκομείων.

Τα e-mails των διαπιστευμένων στο υπουργείο Υγείας συντακτών κατακλύστηκαν την Τρίτη από ανακοινώσεις νοσοκομείων, όπως Μεσσηνίας, ΚΑΤ, “Γ. Γεννηματάς” και “Άγιος Δημήτριος” Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Κοζάνης και “Γ. Παπανικολάου”.

Οι διοικήσεις τους αναφέρονται στο έργο που προσφέρουν τα τμήματα επειγόντων, με τον διοικητή του ΚΑΤ να υπογραμμίζει την ασφάλεια που υπάρχει στην αντιμετώπιση των περιστατικών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας, μάλιστα, επισημαίνει ότι το σωματείο των εργαζομένων έχει διαφορετική εκτίμηση από εκείνη της ΠΟΕΔΗΝ!

Η διοίκηση του “Γ. Γεννηματάς” και του “Αγίου Δημητρίου” Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει πως η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών πραγματοποιείται με ευθύνη, με επιμελή και άριστη εκτέλεση των καθηκόντων της περίθαλψης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε καμία περίπτωση δεν απορρυθμίζεται η λειτουργία της εφημερίας.

Από το νοσοκομείο Γρεβενών σημειώνεται πως ο τηλεγραφικός τρόπος γραφής της ΠΟΕΔΗΝ σε συνδυασμό με την αδυναμία αναφοράς αριθμών ή συγκεκριμένων περιστατικών δεν συνάδουν με την έμφαση που θέλουν να προσδώσουν στο πόνημά τους.

Όπως είχε αναφέρει το Iatronet σε ρεπορτάζ της 11ης Νοεμβρίου (εδώ), το υπουργείο Υγείας άλλαξε μετά τον ανασχηματισμό την επικοινωνιακή του στρατηγική.

Στόχος είναι κάθε καταγγελία κατά του δημόσιου συστήματος περίθαλψης θα αντιμετωπίζεται άμεσα με στοιχεία και επιχειρήματα.

Αντοχές

Μιλώντας την Τρίτη στο 5ο συνέδριο ασθενών, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι – παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα και τις διαχρονικές ελλείψεις – γίνονται στο ΕΣΥ αισθητά βήματα βελτίωσης και σταδιακής κάλυψης των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό

Έχουμε να λύσουμε μια δύσκολη εξίσωση, είπε ο υπουργός: τήρηση συμφωνηθέντων με τους δανειστές – δικαιότερη κατανομή βαρών – μέτρα ανακούφισης και κοινωνικής προστασίας και διαρθρωτικά μέτρα – μεταρρυθμίσεις για την παραγωγική, θεσμική και πολιτική ανασυγκρότηση της χώρας.

Δημ.Κ.