Κινητοποίηση στη Μαδρίτη

Κάνει εντύπωση το ρεπορτάζ από την Ισπανία, όπου πολλές εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στη Μαδρίτη για να υπερασπιστούν το δημόσιο σύστημα υγείας στην περιφέρεια της ισπανικής πρωτεύουσας και να διαδηλώσουν ενάντια σε ένα σχέδιο μεταρρύθμισης ανάλογο με αυτό που εισηγείται στη χώρα μας η κ. Γκάγκα.

Με κεντρικό σύνθημα «Η Μαδρίτη ενώνεται για να υποστηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας ενάντια στο σχέδιο καταστροφής του», πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε τέσσερα σημεία της ισπανικής πρωτεύουσας, πριν πορευτεί προς το δημαρχείο.

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης, στη διαδήλωση συμμετείχαν 200.000 άνθρωποι. Ωστόσο, ο αριθμός που παρουσιάζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης διαφέρει σημαντικά, καθώς κάνουν λόγο για 650.000 συμμετέχοντες.

«Ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης για όλους, η υγεία σας δεν πρέπει ποτέ να εξαρτάται από το πορτοφόλι σας», έγραφε ένα μεγάλο πράσινο πανό, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν «ένα δημόσιο σύστημα υγείας!».

Εμείς;

Θα παρακινήσουμε την κοινωνία, ώστε ν’ αντιληφθεί πως σε λίγο καιρό, αν συνεχιστεί αυτή η ολέθρια πολιτική, το δημόσιο σύστημα υγείας θα καταρρεύσει ολοσχερώς;


Διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ από την κινητοποίηση των Μαδριλένων