Ο ετερόφωτος και η πρωθιέρεια..

Μιράντα Ξαφά για Πανελλαδικές: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα παιδιά... Αριστερά | AlfavitaΠρότεινε η πρωθιέρεια του νεοφιλευθερισμού Μιράντα Ξαφά να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι τη νοσηλεία τους, αν τυχόν νοσήσουν από covid-19.

Και αμέσως ανέλαβε ο ετερόφωτος Εξαδάκτυλος να αναπαράγει σε τηλεοπτικό κανάλι αυτή τη βαρβαρότητα που προσβάλει την ανθρώπινη υπόσταση. Κυρίως όμως η αντικοινωνική αυτή  άποψη προσβάλει ως ανάλγητους και ανδράποδα τους ίδιους τους Έλληνες γιατρούς.

Ουδέποτε ο ΠΙΣ αποφάσισε κάτι τέτοιο. Είναι όμως μακράν της παιδείας Εξαδάκτυλου ο διαχωρισμός των προσωπικών του απόψεων από εκείνες του φορέα που εκπροσωπεί.

Το επόμενο βήμα είναι η πρωθιέρεια και ο ετερόφωτος να ζητήσουν να καταλογίζονται νοσήλια σε καπνιστές και παχύσαρκους επειδή έχουν βλαβερές συνήθειες, σε εργαζόμενους που δεν έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και εντέλει να καταλογίζονται νοσήλια ακόμη και σε αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας!

Ευτυχώς επακολούθησε η ΕΙΝΑΠ, η οποία με οξύτατη ανακοίνωση του υπενθύμισε πως «είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων».

Βέβαια η ΕΙΝΑΠ είναι συνδικαλιστικό όργανο και ο συγκεκριμένος, όπως δήλωσε προ ημερών, αντιπαθεί και τον συνδικαλισμό και τους συνδικαλιστές, ιδιαίτερα από τότε που του ακύρωσαν την Ημερίδα που διοργάνωνε για να προβάλλει τις ΣΔΙΤ.

*Η Μιράντα Ξαφά είναι οικονομολόγος, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος μιας συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα την Αθήνα.