Όταν γέλασε κι ο Πίνατ..

Έχει τις έγνοιες του κι ο Εξαδάκτυλος.

Αλλά όλα κι όλα. Ποτέ δεν παραλείπει την αλληλογραφία με αγαπημένα του πρόσωπα, από τα οποία προσδοκά μιαν απάντηση, ένα νεύμα, ένα λόγο αγάπης. Έστω μια υπόσχεση για υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, οψέποτε γίνουν αυτές οι έρμες εκλογές, ώστε να ρίξει μαύρη πέτρα στον ΠΙΣ.

Τις προάλλες έγραψε επιστολή στον Πατούλη, παρακαλώντας τον να ξεθυμώσει, ώστε να μπορούν να παίζουν μαζί. Ο Πατούλης δεν του απάντησε ακόμα. Όμως έχει τα δίκια του, γιατί ασχολείται κι αυτός με τα γενέθλιά του.

Στεναχωρημένος ο Εξαδάκτυλος κάθισε κι έγραψε επιστολή στον Εξοχώτατο Κυριάκο Μητσοτάκη. Του λέει πόσο «ρεαλιστικές προοπτικές επιτυχίας έχει η πρόσφατη νομοθέτηση του προσωπικού γιατρού» και, αφού τον γλυκαίνει, του ανοίγει κουβέντα για το… clawback.

Το απόλυτο ξενέρωμα!

Από τα γλυκόλογα στο κλοουμπακ. Σα να λέμε από το Civas στο ξυνόγαλα..

Πρέπει όμως να ‘χει και κάποιο τρακ ο Εξαδάκτυλος, ίσως επειδή αντιλαμβάνεται πως απευθύνεται σε Εξοχώτατο και φορτώνει την αφεντιά του με βάσανα του πόπολου, τα οποία του είναι παντελώς αδιάφορα, ίσως και απωθητικά. Του λέει για παράδειγμα: «Οι δημόσιες παροχές υγείας οφείλουν να καλύψουν τους πάντες, αλλά επιχειρώντας να καλύψουν τα πάντα, αναπόφευκτα συναντούν αδιέξοδα». Το τρακ που λέγαμε.

Και ο Εξαδάκτυλος κλείνει την επιστολή του και πάλι με γλυκόλογα.

«Τέλος, εσείς που εμπράκτως αναγνωρίζετε την αξία των ιατρικών πράξεων, αποκαθιστώντας σταδιακά τις αμοιβές του ιατρικού κόσμου σε Ευρωπαϊκά επίπεδα, είναι η στιγμή..».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε μπόρεσε να διαβάσει τη συνέχεια από τα χάχανα που ξέσπασε.

Μαζί του γέλαγε και ο Πίνατ.

Άκου ο Μητσοτάκης αποκατέστησε τις αμοιβές του ιατρικού κόσμου, σχολίασε το συμπαθές τετράποδο. Θα γελάνε και οι γάτες αν τ’  ακούσουν!

Παρά τα χάχανα, της προσοχής του Πινατ δεν ξέφυγε πως η επιστολή δεν συνυπογράφονταν από τον Γενικό Γραμματέα, ούτε ήταν απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ.

Ήταν απλώς μια επιστολή για να γελάσουν..