Παράταση έως το τέλος του έτους για τα ειδικά μισθολόγια

Δεν θα ισχύσει η τροπολογία η οποία προέβλεπε το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης και των προαγωγών για δύο χρόνια.

Δεν θα παγώσουν – μέχρι νεωτέρας – τα ειδικά μισθολόγια στον δημόσιο τομέα, τα οποία αφορούν, εκτός των άλλων, και τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης κατέθεσε την Κυριακή νομοτεχνική διόρθωση, η οποία αφορά στο άρθρο 236 του πολυνομοσχεδίου για τα ειδικά μισθολόγια.

Με αυτή, δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα επί του προϋπολογισμού, ώστε να μην ισχύσει το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με τη βελτίωση, δεν θα ισχύσει η τροπολογία η οποία προέβλεπε το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης και των προαγωγών για δύο χρόνια των εργαζόμενων που αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο, η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων αλλά και ενδοκυβερνητικές τριβές.

Απουσίες

Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής το βράδυ της Κυριακής με 153 ψήφους υπέρ,145 κατά και δύο απουσίες (Άδωνις Γεωγιάδης από ΝΔ και Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι).

Η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου ψήφισε “ναι” επί της αρχής, αλλά “όχι” στα άρθρα για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και στην τροπολογία για τον δημοσιονομικό “κόφτη”.

ΔΗΜ.Κ.