Προβληματισμός για τη μεταφορά του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούν ότι δεν μπορεί να μεταφέρεται το λείψανο σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που λειτουργεί, κάνοντας λόγο ακόμη και για ειδωλολατρεία…

Έντονος προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών, για την επικείμενη μεταφορά του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο ογκολογικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”.

Το λείψανο αναμένεται να μεταφερθεί την Παρασκευή στο νοσοκομείο, όπου και θα παραμείνει επί δύο ώρες, προκειμένου να μπορέσουν να προσκυνήσουν οι ασθενείς.

Η ενέργεια δεν έγινε αποδεκτή με…ενθουσιασμό από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας (φωτό δεξιά) θεωρεί ότι η μεταφορά των λειψάνων αποτελεί ειδωλολατρεία.

Προβληματισμένη είναι και η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη (φωτό αριστερά).

Η κ. Παγώνη συμφωνεί με το δικαίωμα στην πίστη, αλλά αμφισβητεί τη μεταφορά του λειψάνου σε ένα νοσοκομείο, σε ώρα λειτουργίας.

Η Αγία Βαρβάρα – σημειώνει – μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς όπου και αν βρίσκεται το λείψανό της.

Αναρωτιέται, δε, γιατί δεν μεταφέρεται το λείψανο και στα άλλα ογκολογικά νοσοκομεία, δηλαδή το “Μεταξά” και τους “Αγίους Αναργύρους”.

Τιμές

Το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής, με τιμές αρχηγού κράτους…

Αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας παρέλαβε τα λείψανα από τη βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Η μεταφορά τους θεωρείται από τους γνωρίζοντες ως ένα ιστορικό γεγονός, καθώς για πρώτη φορά μετά από 1.000 χρόνια η λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας φτάνει σε ορθόδοξη χώρα.

Το σκήνωμα της Αγίας θα παραμείνει στην Αθήνα για 15 ημέρες.

Δ.Κ.