Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα εξοφληθούν οι εφημερίες γιατρών για το τρίτο τρίμηνο του έτους

Επιβεβαίωσε η Διεύθυνση Οικονομικών την εξαγγελία του υπηρεσιακού υπουργείου Υγείας ότι στο τέλος του μήνα θα εξοφληθούν οι εφημερίες των γιατρών για το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Στα τέλη του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, ώστε να καταβληθούν στους γιατρούς των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας οι δεδουλευμένες εφημερίες για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αυτό ανέφεραν την Τρίτη στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα.

Το θέμα συζητήθηκε και σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Αθανάσιος Δημόπουλος με το προεδρείο της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι προς το τέλος Σεπτεμβρίου το υπουργείο θα είναι έτοιμο να αποδώσει το σύνολο των εφημεριών των νοσοκομείων, το οποίο ανέρχεται στα 56,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αντιστοιχεί στη συνολική δαπάνη των εφημεριών των ιατρών για το τρίτο τρίμηνο (50,2 εκατομμύρια ευρώ στα νοσοκομεία και 6 εκατομμύρια ευρώ στο ΠΕΔΥ).

Εφοδιασμός

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, το υπουργείο Υγείας διαπραγματεύεται με το υπουργείο Οικονομικών την αύξηση των ορίων δαπανών που αφορά στον εφοδιασμό των νοσοκομείων και των φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. 

Αυτό θα εξασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία τους καθώς επιτυγχάνεται ο απρόσκοπτος εφοδιασμός τους με υλικά και φάρμακα.

Παράλληλα, για την πληρωμή των προμηθευτών των νοσοκομείων, το υπουργείο προχώρησε τη Δευτέρα στην υπογραφή σχετικής απόφασης χρηματοδότησης των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων κατά 90 εκατομμύρια ευρώ.

Δ.Κ.