Στη…σέντρα γιατρός του Κρατικού Νίκαιας, επειδή κατήγγειλε πρόβλημα στην εφημερία!

Ο ελεγχόμενος νευροχειρουργός είναι αιρετός εκπρόσωπος στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου και εκλεγμένος στα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Μετωπική σύγκρουση της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) με την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), προκαλεί ο πειθαρχικός έλεγχος γιατρού του Κρατικού της Νίκαιας.

Ο νευροχειρουργός του νοσοκομείου Παναγιώτης Παπανικολάου (φωτό αριστερά), είχε καταγγείλει ότι η εφημερία της 30ής Ιανουαρίου ήταν “εφιαλτική”, καθώς δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου.

Με εμπιστευτικό έγγραφο που απέστειλε την Τετάρτη, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Αθανάσιος Παπαρούπας (φωτό δεξιά) ζήτησε να πραγματοποιηθεί ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) κατά του γιατρού.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΟΕΝΓΕ, το προεδρείο της οποίας τονίζει ότι ο κ. Παπανικολάου είναι αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου και εκλεγμένος στα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

“Υποθέτουμε πως ο κ. Παπαρούπας πιστεύει ότι με την ΕΔΕ που διέταξε θα εκφοβίσει τους εκπροσώπους των γιατρών, ώστε να πάψουν να καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που εκείνος υπέθαλψε τόσο καιρό”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

ΕΔΕ

Οι γιατροί τον καλούν να αποσύρει άμεσα το δήθεν εμπιστευτικό έγγραφο για διενέργεια ΕΔΕ και να αφήσει τους γιατρούς να ασκούν απρόσκοπτα το έργο τους, εφόσον δεν έχει κάτι θετικό να τους προσφέρει.

Καλούν, δε, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Παπαρούπα και να του αναθέσει στοιχειώδη έστω απασχόληση, ώστε να πάψει να παρενοχλεί όσους εργάζονται…

Δ.Κ.