Σύρος 2

Τελικά η νεκρανάσταση της εγκυκλίου Γκάγκα από το διοικητή του νοσοκομείου της Σύρου, όπως είχαμε περιγράψει (κλικ εδώ), ήταν μόνο η αρχή. Η συνέχεια είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Ο Διοικητής αρχικά έδωσε εντολή για εφημερία της χειρουργικής κλινικής με χειρουργό σε εφημερία ετοιμότητας και γυναικολόγο ή ουρολόγο σε ενεργή εφημερία. Τελικά από την Παρασκευή ο χειρουργός πήρε αναρρωτική άδεια και χρέη χειρούργου εκτελούν οι άλλες ειδικότητες.
Έτσι για την απολίνωση αγγείου ή για την ανάταξη πνευμοθώρακα ο Γυναικολόγος δηλώνει μη ικανός, και επιστρατεύονται άλλες λύσεις εκστρατείας.

Πάντως το πείραμα της Σύρου παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Είσαι άνδρας και χρειάζεσαι σκωληκοειδεκτομή; Αδυνατούμε, αλλά μπορούμε να σου προσφέρουμε εναλλακτικά δωρεάν τοποθέτηση ενδοκολπικού σπιράλ και τη διενέργεια PAP test. Είσαι γυναίκα με κρίση χολοκυστίτιδας και έρχεσαι στο νοσοκομείο; Δεν έχουμε χειρουργό, αλλά ο Ουρολόγος μας μπορεί εναλλακτικά να σας κάνει δωρεάν εξέταση προστάτη.

Αυτή είναι η ιατρική περίθαλψη που εξασφαλίζει η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά. Άμεση, εναλλακτική παρέμβαση, δωρεάν για όλους.

Τι εννοείται ότι αυτά δεν είναι σοβαρά;

Μήπως ακούτε τις υπερβολές των συνδικαλιστών και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ;

Σκεφτείτε πως κάποιοι πηγαίνουν στην άκρη του κόσμου για τουρισμό περιπέτειας τύπου survivor, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ προτίθεται να παρέχει αυτή τη δυνατότητα δωρεάν για όλους στον τόπο σας. Μάλιστα στα πλαίσια της ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού το πείραμα της Σύρου επεκτείνεται σε όλη τη χώρα. Ήδη στην Ξάνθη ετοιμάζονται (κλικ εδώ).

Για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.
Live (if you live) your myth in Greece.